Європейський Форум Альпбах і Черкаський національний університет: крок назустріч

Європейський Форум Альпбах (ЄФА)– це «малий Давос» та «мозковий центр Європи», як говорять про нього самі учасники, що збираються у мальовничому Австрійському альпійському селищі Альпбах, починаючи з 1945 року.
З 1945 року учасниками Форуму були провідні діячі політики, серед яких: Індіра Ганді, Пан Гі Мун, Жозе Мануель Баррозу, Кетрін Ештон, а також видатні митці, представники культурного та наукового середовища.
Форум відвідують 4000 учасників з понад 65 країн світу, в тому числі з України. Учасниками Форуму сьогодні є політики, представники ЄС, мультинаціональних компаній, міжнародних організацій та журналісти.
ЄФА об’єднує провідних викладачів Європейських та американських університетів, Нобелівських лауреатів, фахівців в галузі економіки, фінансів, банківського сектору, міжнародного права, освіти, бізнесу, соціального підприємництва, стартапів, енергетики, екології, передових «зелених» технологій, медіа тощо. Форум заохочує та підтримує міжнародні молодіжні дискусії за участю провідних фахівців та молодіжних лідерів стосовно глобальних проблем сучасності.

Щороку ЄФА надає стипендії для українських студентів та молодих науковців.

Київська ініціативна група Альпбаха (КІГА) – громадська організація, заснована у 2012 році, є представником Європейського форуму Альпбаха в Україні. 18 лютого 2015 року о 10 годині запрошуємо студентів, аспірантів, молодих вчених в аудиторію 301 навчального корпусу № 3 на презентацію щорічної стипендіальної програми на участь у літній програмі ЄФА – 2015.

Презентацію проводить віце-президент КІГА Наталія Лук’янець.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *