Тренінг-презентація діяльності Центру молодіжних інновацій

4 грудня 2014 р. у Науковій бібліотеці ім. М. Максимовича Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького відбувся тренінг-презентація діяльності Центру молодіжних інновацій. Захід об’єднав представників активного та ініціативного студентства, а також викладачів вузу.

Зі вступним словом виступив в. о. ректора Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Олександр Володимирович Черевко, який є ініціатором створення Центру та його головою. Олександр Володимирович розповів присутнім про мету та завдання, які поставлені перед новою структурою, окреслив основні напрями та форми діяльності Центру.

Сергій Валерійович Корновенко – проректор із наукової та інноваційної діяльності, а також координатор Центру молодіжних інновацій – у своїй доповіді розкрив зміст понять “інновація” та “інноватика” та охарактеризував вплив інноваційної діяльності на розвиток суспільства.

Після презентації діяльності Центру організатори заходу – Абразумова Олена Миколаївна та Конограй Володимир Анатолійович (співголови ЦМІ) – запропонували учасникам тренінгу представитися самим, оскільки, як відомо, для реалізації спільних проектів недостатньо знати лише ім’я колеги – потрібно бути однодумцями. Кожен присутній у ігровій формі поділився своїми дитячими мріями та сподіваннями на майбутнє, адже саме із бажань найчастіше народжуються нові ідеї та винаходи, які можуть стати інноваціями.   У приємній та дружній атмосфері  виявилося, що серед наукової молоді університету багато побратимів за духом, креативних та творчих особистостей.

Після короткої перерви на каву учасники тренінгу продовжили роботу у групах. Команди  працювали над вирішенням декількох питань щодо оптимізації діяльності Центру.

По-перше, гості заходу виробили пропозиції щодо залучення молоді до активної інноваційної діяльності, а саме: створення сторінок Центру у соцмережах, мотивація науковців у вигляді винагород, виділення окремого приміщення для потреб  Центру.

По-друге, студенти та викладачі поділилися своїми думками щодо форм роботи ЦМІ, які б найкраще відповідали запитам сучасної молоді. До числа таких потрапили тренінги, зустрічі із успішними випускниками та цікавими постатями сучасності, створення відеотеки найцікавіших заходів, виїзди студентства на підприємства. Обов’язковою  умовою успішної діяльності, на думку молодих науковців, стало б впровадження таких посад, як піар-менеджер та консультанти у різних галузях наукових знань. Також група запропонувала проводити регулярні зібрання активістів інноваційної діяльності для обміну думками та досвідом.

По-третє, молодь запропонувала перелік заходів, які має проводити Центр. Учасники групи наполягали на тому, що  ЦМІ не повинен обмежуватися організацією наукових конференцій, форумів, гуртків, а й активно приймати участь у культурно-виховному та спортивно-розважальному житті університету.

Наприкінці зустрічі учасники тренінгу висловили декілька актуальних ідей, які претендують на трансформацію в повноцінні та цікаві проекти. Зокрема, це пропозиція щодо створення Кар’єрного центру для студентів та “Клубу іноземних мов” на базі Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького.

Всі результати роботи груп будуть прийняті до уваги та враховані у подальшій діяльності Центру.

Організатори заходу висловлюють вдячність всім присутнім на тренігу та сподіваються на не менш цікаві зустрічі у майбутньому!

images 11

 

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *