Міжнародний фонд ЮНЕСКО з культурного розмаїття оголошує грантові заявки

Головною метою МФКР є сприяння сталому розвитку і подолання бідності у країнах, що розвиваються, які є сторонами Конвенції про захист і заохочення розмаїття форм культурного самовираження (далі – Конвенція) від 2005 року. МФКР підтримує проекти, спрямовані на сприяння формуванню динамічного культурного сектору, в першу чергу, шляхом сприяння впровадженню нової культурної політики та індустрії культури.

Термін подачі заявок: 15 квітня 2015
Хто може брати участь? Неурядові організації та представники вразливих до суспільних явищ соціальних груп з країн, що розвиваються і менш розвинутих країн.
Грант: Максимальна сума, на яку можна подавати заявку до Міжнародного Фонду з питань Культурного Розмаїття (надалі – МФКР), становить 100,000 $ для програм / проектів і 10,000 $ для допомоги у підготовці. (http://en.unesco.org/creativity/ifcd/apply/ifcd-sixth-call-funding)

Хто має право на участь?

Бенефіціари Фонду повинні бути з країн, що розвиваються і менш розвинутих країн, які є сторонами Конвенції. Тому право на подання заявки до Фонду мають наступні категорії:

• всі країни, що розвиваються, і які є сторонами Конвенції;
• всі держави-учасниці Конвенції, які затвердили існування особливих ситуацій на їх території, відповідно до 8 і 17 статей Конвенції та пов’язані з нею керівні принципи;
• неурядові організації з країн, що розвиваються, які є Учасниками Конвенції, які підпадають під визначення громадянського суспільства і, як згадувалося у керівних принципах, мають відношення до ролі та участі громадянського суспільства;
• міжнародні неурядові організації, які відповідають визначенню громадянського суспільства і, як зазначено у керівних принципах, стосуються ролі та участі громадянського суспільства, та які представляють проекти стосовно впливу на субрегіональному, регіональному або міжрегіональному рівнях;
• представники вразливих до суспільних явищ та інших соціальних груп, визначених у Статті 7 Конвенції 2005 року (тобто жіночі та інші соціальні групи, у тому числі групи осіб, що належать до меншин і корінних народів) з країн, що розвиваються, і які є Учасниками Конвенції 2005 року.

Гранти

Максимальна сума, на яку можна надати запит до МФКР, становить 100,000 $ на один проект.

Проекти, схвалені на фінансування, будуть отримувати асигнування у кілька етапів. Бенефіціари, як правило, отримують 50% від загальної суми, затвердженої на початку проекту, потім ще 30% після закінчення першої половини проекту до його повної реалізації, а решту 20% після того, як всі заходи будуть завершені, а всі остаточні звіти будуть представлені.

Як подати заявку?  (http://www.unesco.org/new/en/culture/themes/cultural-diversity/diversity-of-cultural-expressions/how-to-apply/)

Рекомендації щодо подачі заявки.

Бланки заяв можна завантажити з офіційного сайту.

Кожна міжнародна неурядова організація може представити максимум дві заявки з пропозиціями щодо проектів з демонстрацією можливого впливу на субрегіональному, регіональному або міжрегіональному рівнях. У контексті процесу фінансування МФКР, до регіонального рівня відносяться групи або групи країн, але не в межах території однієї країни.

Кандидати повинні проконсультуватися зі своїми національними комісіями у справах ЮНЕСКО (http://www.unesco.org/ncp/index.php??lc=E&module=national_commissions&showall=1) стосовно терміну подачі заявок на національному рівні.

Крайній термін подання заявок на фінансування до Секретаріату Конвенції для національних комісій або міжнародних неурядових організацій – 15 квітня 2015, опівночі за центральноєвропейським часом.

Конкретні запити щодо процедури подання заявки можна надсилати за адресою: IFCD.Convention2005@unesco.org

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *