Літня школа Йожефа Антала в Будапешті

Оголошено прийом заявок до Літньої школи Йожефа Антала в Будапешті. Метою програми є надання молодим учасникам з країн Вишеградської групи, Західних Балкан та країн-членів Східного партнерства можливість дізнатися більше про ключі співробітництва в Центральній Європі. Крайній термін подачі заявок: 1 травня 2015 р.
Відкрита для: магістрів, аспірантів та молодих фахівців з вищою освітою в області політичних і соціальних наук у віці 18-35 років.
Місце і дати: Будапешт, з 6 по 17 липня 2015 р.

Центр знань Антала Йожефа (AJKC – The Antall József Knowledge Centre, сайт: http://ajsummerschool.com/) заснований у 2009 році Йожефом Анталом (1932-1993), першим вільно обраним прем’єр-міністром Угорщини. Центр знань незалежний від партій, ідеологій та політики.

Головні цілі Центру: дотримуватись Анталівських традицій і сприяти поширенню знань. З метою ознайомлення з більш повною картиною регіонів Центральної Європи та Вишеградської четвірки, Центр знань Йожефа Антала організовує свою третю міжнародну літню школу в період з 6 по 17 липня 2015 року.

Метою програми є надання молодим учасникам з країн Вишеградської групи, Західних Балкан та країн-членів Східного партнерства можливість дізнатися більше про ключі співробітництва в Центральній Європі. Протягом дванадцяти днів заходу учасники слухатимуть лекції та семінари англійською мовою, де під пильною увагою розглядатимуться економічні, політичні та культурні відносини співробітництва, а також досвід перебування в складі ЄС.

Окрім передачі знань, метою організаторів є розвиток міжкультурного діалогу. З цієї причини, Центр знань організує екскурсії та програми: поїздку до Вишеграду (Боснія і Герцеговина), мультикультурний вечір, похід до музею в Будапешті «Дім терору», гру у Вишеградську четвірку, Кіноклуб, виставки і т.д.

Основна тема Літньої школи Антала Йожефа у 2015 році – відносини між країнами Вишеградської групи та державами Західних Балкан. 2015 рік знаменує 20-ту річницю підписання Дейтонської мирної угоди, яка поклала край балканським війнам.

Учасники

Центр знань запрошує до участі максимум 50 учасників у віці 18-35 р. Стипендія пропонується учасникам, які прибули з країн Вишеградської четвірки, держав Центрально-Європейської Ініціативи та Східного партнерства. Заявка відкрита для магістрів, аспірантів та молодих фахівців з вищою освітою в області політичних і соціальних наук.

Вартість та стипендія

Центр знань надає стипендії учасникам з країн Вишеградської четвірки, Центральноєвропейської ініціативи і Східного партнерства.

В рамках стипендії покриваються такі витрати:
– Плата за участь;
– Подорожі – відшкодування вартості квитків після прибуття (економний варіант);
– Проживання (+ сніданок);
– обід;
– додаткові програми.

Літня школа, як правило, відкрита для усіх. Стипендії надаються також тим студентам, які приїжджають з країн, яких немає в списку учасників. Але їхня стипендія не покриває вартість подорожі. Стипендії надаються автоматично в момент зарахування. Окремої заявки на стипендію подавати не потрібно! Реєстраційний внесок для усіх учасників – 80 Євро.

Вимоги

Щоб успішно подати заявку, потрібно:
– Мати сертифікат з англійської мови (мінімальний рівень: B2)
– Заповнити онлайн-заявку  (http://ajsummerschool.com/application.php)
– Відправити рекомендаційний лист наукового керівника чи іншої особи (з його контактами, підписом і печаткою)
– Відправити мотиваційний лист (максимум одна-дві сторінки) та резюме.

Реєстрація на програму буде відкрита в період з 1 березня до 1 травня 2015 р.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *