Засідання Центру молодіжних інновацій

19 травня відбулося чергове засідання Центру молодіжних інновацій, приурочене Дню науки.

Засідання відкрив проректор з наукової та інноваційної діяльності, професор С. В. Корновенко, який розповів про нові перспективи для сучасної української науки.  В цьому контексті, Сергій Валерійович презентував  рамкову програму ЄС з досліджень та інновацій “Горизонт 2020”, яка є фінансовим інструментом реалізації флагманської ініціативи Інноваційного союзу  з метою зміцнення конкурентоспроможності Європи у глобальному вимірі, її економічного зростання та створення нових робочих місць.

Продовжуючи окреслену тему, Гліб Володимирович Баришніков (кандидат хімічних наук, викладач кафедри якості, стандартизації та органічної хімії ННІ природничих наук) детально розповів присутнім про Індивідуальні стипендії – один із типів Дій Марії Склодовської-Кюрі, спрямований на підтримку мобільності науковців.

Поділилися особистим досвідом участі в інноваційній діяльності студентки ННІ іноземних мов – Яна Балашова та Ліза Побиванець. Вони розповіли студентській аудиторії про власні мотиви, перші спроби, труднощі і, звичайно, успіх у реалізації різноманітних соціальних проектів. Дівчата закликали своїх ровесників не боятися невдач та спробувати власні сили та творчий потенціал в інноваційній діяльності.

Наостанок присутні прослухали інформацію від активіста громадської організації “Промолодь” Івана Подоляна щодо актуальних соціальних інновацій та нових проектів для ініціативної молоді м. Черкаси.

 

 

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *